Feed on
Posts
Comments
Scriu din Bangalore. Azi am vizitat MG Road si l-am vazut pe Ashtamuki sandalwood Ganesha, simbol al prosperitatii si protector in fata obstacolelor care vin din 8 directii. Mai inainte am vizitat the Bull temple, templul lui Shiva si apoi templul fiului lui Shiva, Ganesha, a carui mama este Parvati.
Dar ma reintorc la ce am trait in grupul hindus . Mai intii uniforma sari, o tzoala care atirna si din care se vad carnurile indopate cu orez. Barbatii, cu o cirpa fluturind in jurul mijlocului. Urite, nu stiu sa rida, sa glumeasca. Si ochii lor incercuiti de cearcane violete, ochii cobrei. Mirosurile grele de santal ca sa alunge mustele si tintarii.. .tzintzarii care se infrupta din mine in pofida spray-ului de la New York. A trebuit sa umpar ieri un "good night" device care le face de hac.
La Guruvayur este templul lui Krishna. Nu am intrat in templu, nu mi-au dat voie, nu eram o hindu. In noapte, la lumina facliilor, siruri lungi de trupuri pe jumatate goale in extaz. L-am revazut pe zeul placerii si al bucuriei dupa Madura de acum 6 ani. Micul bazar din jurul templului este curat. Kerala este un stat civilizat. Cel mai curat.  Kerala este foarte comunista. Peste tot steaguri rosii cu secera si ciocanul. Am mai cumparat aici augmentin si chinina. Din cind in cind iau un Imodium.
 Indienii nu folosesc hirtia igienica, ei se spala cu apa; nu poarta pantofi, doar un fel de papuci uniformi; nu au nevoie de croitorese pentru ca sari se aranjeaja cu mina; nu folosesc tacimuri si farfurii, maninca cu mina mincarea – mai multe feluri de sosuri si orez – de fapt le amesteca pe o frunza de palmier.
  Religia a ajuns pina acolo incit poti vedea o Hindu School of Nursing sau un Islam College of Technology. Orice business are inauntru icoanele hindu. Fiecare business se numeste Krishna, Ganesha etc. Sa ne imaginam un stat in care tot guvernul poarte cruci la vedere, sfintii sunt pe peretii cabinetelor, votantii merg la vot cu icoanele, totul se numeste Sf. Petru, Pavel, Iisus, Sf. Maria, femeile se imbraca in fote nationale, barbatii in itzari si opinci etc etc.
  Muntii de pe coasta de vest sunt senzationali. Maimute in paduri de foioase si palmieri. Multe biserici crestine si scoli crestine. Gunoiul pare un vis rau.
 
 

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X