Feed on
Posts
Comments

Bangalore

Sambata, 8 decembrie 2007
Ieri am sosit in orasul la fel de poluat ca si Mumbai. Este un privilegiu aici sa ai aer de respirat, apa de baut, un pat curat. Aseara am dat toate lucrurile mele cu spray impotriva tintarilor. Desi aici este iarna, afara este o temperatura de 25C iar noaptea ceva mai scazuta, cred ca 20C. Nu pot minca nimic de cind am poposit in India, doar piine Roti, Paratha, si orez fiert plus ceai de musetel. Vad ca supa de aici nu imi face bine. Asa ca amestec iaurt cu orez fiert. 
Usa camerei de hotel  (Rajmahal Hotel) are drugi si lacate de ev mediu , ferestrele sunt blindate cu drugi de fier, totul este baricadat, si eu mi-am baricadat fata cu un sal de matase maron. La cafeneaua de internet mi s-a cerut pasaportul, trebuie sa te legitimezi ca sa ai acces la internet, noua lege a statului Karnataka. Presa este plina de povesti cu gunoaie aruncate, locuri infestate de slums, noii bogati, adolescenti care se sinucid, femei care se sinucid sau sunt omorite de soacra si sot, the dowry death. Nu am cu cine sa palavragesc, imi e dor de hazul Aurorei, de aventurile noastre in India in 2001. Singura nu am curaj sa ma aventurez, eventual pe linga hotel sau "inchiriez" un valet de la hotel sa ma acompanieze. Public doua fotografii din 2001 cu Aurora Cornu la Aurangabad, Ajanta’s Caves:
 
 
Linga cafeneaua cu conectie la internet unde scriu acum se afla templul lui Ganesha, zeul scriitorilor, al artelor, fiul lui Vishnu si Pharavati, caruia tatal lui i-a dat o trompa de elefant pentru ca l-a prins mintind. Se aud incantatii, zornait de ruga, OMMMMMM, santal.
Miine plec in sud intr-o calatorie de 7 zile pe urmele lui Rama si Ramayanei. Cam 2,500 Km intr-un autobuz cu hindu localnici, in pelerinaj la locurile lor sacre. Sper sa mai pot scrie in drumul meu.  O intamplare interesanta dintr-un templu Jain din Mumbai: ma rugam si ori de cite ori terminam o ruga, se auzea un gong. Semn ca eram auzita?

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X